Pregledavanjem ove stranice prihvaćate korištenje kolačića, pomoću kojih nudimo oglašavanje prilagođeno vašim interesima, pratimo statistike prometa i omogućavamo dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama.
Za više informacija o kolačićima i za promjenu postavki kolačića, kliknite ovdje.

×

Često postavljana pitanja

Jesu li proizvodi testirani na životinjama?

Od 1989. godine L'OREAL PARIS više ne koristi laboratorijske životinje za ispitivanje gotovih kozmetičkih proizvoda.

Budući da se radi o kemijskim sastojcima, europsko zakonodavstvo i razna nacionalna zakonodavstva propisuju da dobavljači tih sastojaka provode potrebna ispitivanja kako bi se mogla jamčiti njihova neškodljivost i sigurnost.

L'OREAL PARIS je uložio više od 20 godina velikog truda u istraživanja, razvoj i provjeru alternativnih metoda testiranju laboratorijskih životinja.

Osim već postignutog napretka, industrijska i sveučilišna istraživanja su pred još većim izazovom u godinama koje dolaze: razviti i dati nadležnim zakonodavnim vlastima da provjere nove alternativne metode ispitivanja kemijskih sastojaka u području toksikologije, gdje takvi metode još ne postoje.

L'OREAL PARIS u potpunosti podržava cilj ukidanja testiranja laboratorijskih životinja. Naša grupa je aktivni član Europskog partnerstva za razvoj alternativnih metoda, koje je osnovala Europska komisija u studenom 2005. i radi sve što je u njezinoj moći u domeni njezine kompetencije, da promovira ovaj program kod svih sudionika u industriji.

Nedavna akvizicija tvrtke za istraživanje tkiva Skin Ethic govori o stalnoj brizi i potvrđuje vodeću ulogu naše grupe - L'Oréal - u domeni istraživanja alternativnih metoda.

Za više informacija posjetite slijedeću Internet stranicu: www.invitroskin.fr

Kako saznati sve sastojke nekog proizvoda?

Kompletan sastav napisan je na svakom od naših proizvoda.

Kad je o tome riječ, Europska unija zatražila je od kozmetičke industrije da napiše na svaki proizvod njegov kompletan sastav radi veće transparentnosti prema potrošačima.

U želji za usklađivanjem s europskim propisima, radi se o međunarodnoj nomenklaturi INCI (Međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka).

Sastojci su označeni svojim imenom »INCI« (Međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka). To je nazivlje usklađeno na međunarodnoj razini, točno tako kako je napisano na pakiranju proizvoda.

Želite li dodatna pojašnjenja, možete me kontaktirati kada vam to odgovara na telefon L'OREAL PARIS: 062 60 20 20 od ponedjeljka do petka, od 9h do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Koji je rok trajanja proizvoda?

Možete koristiti vaš proizvod ako nije bio otvaran i ako ste ga držali na mjestu bez previše vrućine ili vlage i ako ima manje od 3 godine.

Kako biste saznali datum proizvodnje vašeg proizvoda, trebate nam samo poslati br. pakiranja koji je na njemu upisan (2 slova iza kojih slijede 3 brojke), a mi ćemo vam sa zadovoljstvom reći datum proizvodnje kao i njegov rok trajanja.

Nakon otvaranja može se netaknut čuvati nekoliko mjeseci pod uvjetom da ga se drži na sobnoj temperaturi, te da ga se upotrebljava u dobrim higijenskim uvjetima, nikada pomiješanog s nekim drugim proizvodom, te da ga se brižljivo zatvara nakon svake upotrebe.

Želite li dodatne informacije, Centar za savjetovanje potrošača očekuje vaše pozive od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h na telefonu:
062 60 20 20 (cijena lokalnog poziva).

Mogu li se bočice reciklirati?

L'OREAL PARIS oduvijek pojednostavljuje pakiranja kozmetičkih i toaletnih proizvoda prije svega vodeći računa o sigurnosti potrošača.

Naime, mi smatramo da pakiranje proizvoda ima važne funkcije. Budući da su naši proizvodi namijenjeni da dođu u dodir s površinskim dijelovima tijela, njihovo pakiranje im mora osigurati zaštitu i neškodljivost na mikrobiološkom i alergijskom planu.

Posljednjih godina smo već poduzeli neke inicijative, kao npr. zamjena PVC-a drugim materijalima koji omogućuju čuvanje naših formula u zadovoljavajućim uvjetima jer je odlaganje PVC-a bilo problematično.

Realizacija inicijativa vezanih za okoliš materijalizirala se osmišljavanjem nekoliko tehničkih rješenja za dodatno smanjenje utjecaja proizvoda na okoliš.

Važno je naglasiti, kad je riječ o staklenim pakiranjima, da u našim promišljanjima dominira sigurnost potrošača. Naime, naši proizvodi se upotrebljavaju u kupaonicama, a ponekada ih upotrebljavaju djeca.

Ako ti proizvodi padnu ili se razbiju, postoji opasnost od ozljeda; kod plastičnih pakiranja takva opasnost ne postoji.

S druge strane, plastična pakiranja se dobro spaljuju. S filtrima za obradu dima, spaljivanjem plastične ambalaže ne zagađuje se atmosfera.

Osim toga, možemo napomenuti i da plastična pakiranja, prilikom transporta, štede energiju više od staklenih pakiranja; manje su štetna za okoliš budući da su lakša za transport, troše manje energije.

Čemu služi koža?

Koža omata naše tijelo, štiti ga i omogućuje nam dodir s vanjskim svijetom. Sastavljena je od strukture s 3 sloja: epiderma, derma i hipoderma od kojih svaka ima preciznu funkciju.

Imamo dodatke kao što je kosa, dlačice, nokti, znojne žlijezde i lojne žlijezde.

Čemu služi rožnati sloj?

Taj sloj je u direktnom kontaktu s vanjskom sredinom, te stoga ima vitalnu ulogu zaštite od štetnih djelovanja svih vrsta.

Stanice ovog rožnatog sloja biološki su mrtve, ali su i dalje važne jer su pune keratina i okružene zaštitnim hidrolipidnim filmom koji se sastoji od lipida, masnih kiselina i ceramida.

Te se stanice prirodno i trajno uklanjanju fenomenom ljuštenja.

Derma Genèse

Odgovori na pitanja koja si postavljate o liniji Derma Genèse
Uđite u modul Derma Genèse

Ima li miris?
p>Tekstura sadrži blagi cvjetni miris.

Imam osjetljivu kožu, mogu li upotrebljavati Derma Genèse?

Tolerancija proizvoda Derma Genèse je dermatološki ispitana na uzorku koji uključuje i osobe s osjetljivom kožom.

Je li djelovanje proizvoda Derma Genèse odmah vidljivo na koži?

Odmah nakon nanošenja, hidratantna tekstura s ružičastim česticama sedefa iz dnevne njege mijenja izgled kože i daje joj satenski sjaj. Koža je dubinski hidratizirana i meka na dodir.

Kako Derma Genèse pomaže u stvaranju novih stanica*?

Za očuvanje mladosti kože nije dovoljno djelovati na staničnu aktivnost, već treba djelovati i na njezin biotop ili njezin ekosustav. Po prvi puta je u njezi spojena kombinacija novih djelatnih tvari koje djeluju na stanični ekosustav** kako bi se potaknulo stvaranje novih stanica.

*Gornjih slojeva epiderme.
**Test in vitro

Mogu li nanositi samo serum?

Serum se nanosi prije njege.

Nakon koliko vremena mogu uočiti djelovanje proizvoda na svojoj koži?

Nakon 3 tjedna bore i borice nestaju, koža je izuzetno glatka i napeta. Ten je izjednačen i sjajan. Nakon mjesec dana korištenja, koža je dubinski obnovljena: meka je i elastična.

Po čemu je serum poseban u odnosu na dnevnu njegu?

Galenski izgled: serum je vodenasti gel, koncentrat hijaluronske kiseline, koji kožu čini mekom na dodir. Koža je intenzivno zagađena, blistavog sjaja. Vaše lice izgleda čudesno mlado!

Sadrži li Derma Genèse konzervanse?

Budući da je pakirana u vakumiranoj bočici-epruveti omogućuje stvaranje formula s minimalnim udjelom konzervansa, formule iz proizvodnog programa Derma Genèse najveće su dostignuće na području kozmetike. Kozmetika odlučno okrenuta prema budućnosti, te koja brine o koži i njezinom okolišu.

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u dermi i snažno djeluje na dubinsko obnavljanje kože, što dermatolozi dobro znaju. Ima svojstvo upijanja i fiksiranja vode (do 1000 puta njezine težine) radi stvaranja vodenastog gela koji koži daje obnovljen mladenački izgled. U organizmu se nalazi 15 grama hijaluronske kiseline, a od toga se u koži nalazi polovica. Taj sastojak dermatolozi koriste za dubinsko obnavljanje kože i za uklanjanje bora.

Što je Pro-Xylane™?

Pro-Xylane™ je 7 godina bio predmet istraživanja, od ideje do patenata, te brojnih publikacija u znanstvenom svijetu. Njegova je učinkovitost već osvojila stručnjake na području kozmetike. Ovaj novi aktivni sastojak, ekstrakt drveta bukve, biorazgradiv je, nije ekotoksičan i proizveden je pomoću zelene kemije. Štedi korištenje reagensa i energije radi očuvanja okoliša i trajnog razvoja.

Pro-Xylane™ je biomimetički aktivni sastojak: on oponaša prirodne biološke mehanizme kože kako bi stimulirao njezine funkcije.

  • on započinje i stimulira sintezu GAG kako bi se potaknulo vlaženje kože u njezinoj srži
  • on stimulira sintezu nekih kolagena*, radi jačanja veza derme i epiderme
  • on stimulira prijemčivost hijaluronske kiseline* radi njezinog boljeg fiksiranja u stanicama

(*test in vitro)

Što su GAG-ovi?

GAG (Glukozaminoglikani) glavni su sastojci ekstracelularne dermalne matrice. Pored hijaluronske kiseline koja čini 70 % GAG, sumporni GAG imaju potpornu ulogu i ulogu "pumpanja" kože.

Zašto se tijekom noći koristi drugačija njega?

Intenzivna noćna njega Derma Genèse Intensif Nuit prilagođena je biološkom ritmu kože tijekom noći, kada je obnavljanje intenzivnije nego danju. Sadrži ekstrakte algi koje potiču obnavljanje stanica.

Kako dugoročno sačuvati lijepu kožu?

Održavanjem kože od adolescentne dobi. Prvi korak za ljepotu je redovito čišćenje kože blagim proizvodima koji su prilagođeni tipu kože. S vremenom će njege (dnevna krema, noćna krema, krema za područje oko očiju…) postati dio te rutine toalete, a moći će se i upotpuniti posebnim njegama (maske...)

Njegu uvijek treba prilagoditi potrebama svoje dobi i o očekivanjima vaše kože.

Kako prepoznati masnu kožu?

Masna koža je povezana s velikom količinom i prirodom sebuma. Ona je najčešća kod adolescenata, mlađih odraslih osoba i muškaraca. Višak sebuma joj daje taj sjajni izraz, osobito na čelu, rubovima nosa i bradi.

Masna koža je gušća i prekrivena masnim zaštitnim filom koji je štiti od dehidratacije. Zbog toga je manje osjetljiva na vanjske faktore, na isušivanje i zbog toga znakovi vremena kasnije postaju vidljivi.

Kako prepoznati normalnu/miješanu kožu?

Normalna koža je mekana na dodir, jednolika i bez vidljivih nepravilnosti. Ako su neka područja masna ili sjajna, osobito »T zona« (čelo, nos, brada), radi se o mješovitoj koži.

Koje je debljine rožnati sloj?

Njegova je debljina samo 1/100 milimetra, ali je puno gušća na unutarnjoj strani šaka i na donjem dijelu stopala.

Koje je trajanje proizvoda?

Svoj proizvod možete koristiti ako nije bio otvaran i ako ste ga držali na mjestu bez previše vrućine ili vlage i ako nije stariji od 3 godine.

Kako biste saznali datum proizvodnje vašeg proizvoda, trebate nam samo poslati br. pakiranja koji je na njemu upisan (2 slova iza kojih slijede 3 brojke)

mi ćemo vam sa zadovoljstvom reći datum proizvodnje kao i njegov rok trajanja (na pakiranju, PAO - vrijeme nakon otvaranja - simbolizirano je jednim krugom i slovom "m", označava maksimalni rok upotrebe proizvoda nakon otvaranja)

Nakon otvaranja može se netaknut čuvati nekoliko mjeseci pod uvjetom da ga se drži na sobnoj temperaturi, te da ga se upotrebljava u dobrim higijenskim uvjetima, nikada pomiješanog s nekim drugim proizvodom, te da ga se brižljivo zatvara nakon svake upotrebe.

Želite li dodatne informacije, Centar za savjetovanje potrošača očekuje vaše pozive od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h na telefonu: 062 60 20 20 (cijena lokalnog poziva).

Što je derma?

Derma je potporno tkivo kože. Sastoji se od 70% vode, elastinskih vlakana, kolagena i GAG. Za razliku od epiderme, kroz nju idu krve žile koje u epidermu nose hranjive sastojke.

Ona ima također ključnu ulogu u termoregulaciji i u zacjeljivanju.

Što je epiderma?

Epiderma čini strukturu kože i ima zaštitnu funkciju. Njezina je funkcija proizvesti rožnati sloj koji mi vidimo, a koji čini vrlo mali dio epiderme.

Što je hipoderma?

Hipoderma je najdublji i najgušći sloj kože. Njezina je uloga stvoriti zalihu energije. Uglavnom se sastoji od stanica koje sakupljaju i spremaju masnoću, adipocita.

Ona sudjeluje, barem pasivno, u termoregulaciji, budući da je masnoća toplinski izolator.

Što je pH faktor?

Kratica od "hidrogeni potencijal". Ako je pH manji od 7, otopina je kisela. Ako je 7, neutralna je. Ako je veći od 7, lužnata je ili alkalna.

PH naše kože je kiseo jer je između 5 i 6.

Održavanje fiziološkog pH kože neophodno je za sprječavanje širenja patogenih djelatnih tvari, višak ili manjak higijene može ugroziti ovu ravnotežu kože.

Što je to hidrolipidni sloj?

Hidrolipidni film sastavljen je od znoja i sebuma. Blago kiseo, ima sva svojstva za sprječavanje razvoja nerezidentnih bakterija i za zaštitu hidratacije kože. On dakle sudjeluje u zadržavanju vode u rožnatom sloju. Njegova uloga je ključna i ne smije ga se mijenjati.

Što našoj koži daje boju?

Boja kože rezultat je kombinacije hemoglobina iz krvnih žila i osobito melanina koji je odgovoran za takozvanu »konstitutivnu« pigmentaciju kože.

Ta konstitutivna pigmentacija je genetski programirana za svaku osobu pojedinačno, a omjer i vrsta tih pigmenata određuju široki raspon boja kože.

Što predstavlja prijetnju koži?

Koža je nažalost izložena promjenama iz unutrašnjosti i iz vanjskog svijeta koje dugoročno mijenjaju njezinu dobru ravnotežu. Kada se jedna ili više fizioloških aktivnosti uspori, ravnoteža je poljuljana i koža se postupno mijenja.

Smetnje iz unutrašnjosti. dob, stres, neuravnotežena prehrana, alkoholna pića, lijekovi, hormonalni faktori, genetski faktori...

Smetnje izvana. vjetar, hladnoća, vrućina, prejako sunce, suhoća, klimatizirani zrak, zagađenost, deterdženti, grijanje i klimatiziranje zraka).

Što su bore?

Bore su izrazite udubine u strukturi kože.

One u velikoj većini odgovaraju naborima vezanim za mimiku lica i produbljuju se s godinama. Druge koje su više lokalizirane (bore oko očiju, na bradi) postaju naglašene uslijed izlaganja suncu i klinički su znak preuranjenog starenja kože uslijed izlaganja sunčevim zrakama.

Imaju li muškarci celulit?

Iz fizioloških razloga muško adipozno tkivo nije organizirano na isti način kao žensko tkivo. Režnjevi masnih stanica su manji i njihova deformacija ne utječe na površinski izgled kože, kao što je to slučaj kod žena.

Je li celulit isti kod žena i kod muškaraca?

Ne, veličina i oblik adipocita razlikuju se kod različitih spolova.

Kod žena, adipocite se grupiraju u vertikalne režnjeve masnih stanica kroz koje prolaze žile i živci. Budući da se nalaze okomito na površinu kože, probijaju se u dermu i na površini kože stvaraju iskrivljenje, a koža zatim poprima reljefni izgled ili »narančinu koru«.

Kod muškaraca su adiopocite manje veličine i postavljene su koso na površinu kože. Ova konfiguracija dakle ne izgleda poput »narančine kore«

Je li celulit uvijek isti?

Može imati nekoliko različitih razvojnih stadija:

- jastučići vidljivi samo kada se uštipne koža

- jastučići vidljivi spontano kada stojite

- jastučići vidljivi spontano kada stojite i kada ležite

Je li moguće imati celulit po cijelom tijelu ili samo na bedrima, stražnjici i nogama?

Celulit se većinom nalazi na unutarnjoj i vanjskoj strani bedara, na donjem dijelu trbuha, jastučićima oko struka, na vanjskoj strani ruku i bokovima i stražnjici.

Je li rizik od pojave celulita u određenoj životnoj dobi veći?

Budući da je u izravnoj vezi s hormonalnim promjenama, celulit se uglavnom javlja u pubertetu, za vrijeme trudnoće, menopauze ili predmenopauze.

- U pubertetu estrogeni uzrokuju promjenu masnih tkiva u nekim područjima: bedra, bokovi, trbuh i stražnjica

- Za vrijeme trudnoće veća količina hormona može uzrokovati javljanje celulita

- Budući da se u menopauzi metabolizam kože usporava, masnoće se više nakupljaju, a manje troše.

Kada nastanu, je li naslage celulita moguće eliminirati u potpunosti, djelomično ili ih uopće nije moguće eliminirati?

Ne konačno, ali mogu se postići dobri rezultati s dobrom životnom higijenom, redovitim bavljenjem sportom i upotrebom odgovarajućih krema.

Kako nastaje celulit?

U normalnom vremenu, adipozna tkiva imaju ulogu spremanja kako bi nadoknadila našu potrošnju energije. Postupak spremanja i uklanjanja masnoća ujednačuje se u adipocitama, masnim stanicama.

Međutim, kod žena, osobito u predjelu donjeg dijela tijela, zbog utjecaja hormona, spremanje počinje dominirati, adipocite povećavaju svoj volumen.

Kod žena, adipocite se grupiraju u vertikalne režnjeve masnih stanica, međusobno odvojene vlaknastim pregradama. Te su pregrade okomite na površinu kože i deformirat će se prilikom debljanja adipocita, stvarajući deformaciju kože na površini (reljefni izgled izbočina i udubina, karakterističan za narančinu koru).

Povećanje adipocita povezano s usporavanjem lokalnog krvotoka postupno će promijeniti strukturu tkiva, usporiti staničnu razmjenu i nagomilati toksine. Na površini, osim narančine kore koja postaje sve vidljivija i može biti bolna, koža gubi svoju mobilnost i gipkost.

Koja je razlika među izrazima: Ponovno oblikovanje, skidanje naslaga, drenaža ?

Oblikovanje tijela: ponovno oblikovati, definirati konture, uljepšati siluetu

Skidanje naslaga: poticati skidanje naslaga/uklanjanje masnoća

S drenažnim učinkom: pomaže u pročišćavanju tkiva

Koji su uzroci nastajanja celulita?

4 glavna čimbenika mogu objasniti uzrok nastanka celulita:

  • hormonalni faktor
  • nasljedni faktor
  • prehrambeni faktor, način života,
  • problemi s cirkulacijom (venskom i limfnom)
Mogu li muškarci upotrebljavati kreme za skidanje naslaga?

Celulit ne pogađa muškarce, ali oni imaju lako pokretno adipozno tkivo koje se može naglo smanjiti dijetom za mršavljenje - upotreba krema je moguća, ali to nije nešto što muškarci obično rade.

Postoje li okolnosti koje otežavaju pojavu celulita?

Da, na prvom mjestu čimbenici vezani za higijenu života: premalo sporta, sjedilački način života, stres. Zatim fiziološki čimbenici: probavne smetnje, problemi s cirkulacijom, loše uklanjanje otpadnih tvari iz organizma elementi su koji utječu na pojavu naslaga i stvaranje celulita.

Postoji li više vrsta celulita?
"

3 vrste:

1/ Adipozni celulit: javlja se uslijed povećanja broja i volumena adipocita. On je uglavnom mekan i nije bolan kada se uštipne

2/ Infiltrirani celulit, vodeni celulit ili celulit sa zadržavanjem vode: mekan je na dodir i javlja se zbog problema s venskom ili limfnom cirkulacijom. Najvidljivije posljedice su teške noge i osjećaj otečenosti

3/ Fibrozni celulit: on je tvrd na dodir, kompaktan i bolan kada se koža uštipne. On je već dugo prisutan, teško se pomiče, a narančina kora je dobro vidljiva i kad se ne uštipne koža.

"
Što je to narančina kora?

To je vanjski prikaz onog što se događa u unutrašnjosti. Pregrade koje odvajaju masne stanice deformiraju se i vuku prema svojoj pričvrsnoj točki. Ova deformacija uzrokuje »stvaranje jastučića« na površini kože.

Što su strije?

Kada derma izgubi svoju otpornost na istezanje, ona posljedično postaje izloženija promjenama i dezorijentaciji snopova kolagena i elastičnih vlakana: javljaju se strije.

Glavna mjesta na kojima se javljaju strije su bočni dijelovi bedara, abdomen oko pupka, grudi.

Nastaju osobito na tkivima koja su postala osjetljiva uslijed hormonalnih promjena (trudnoća), uslijed naglih promjena težine (dijete za mršavljenje) i u periodu rasta (pubertet).

U čemu je razlika između krema za skidanje naslaga, krema za učvršćivanje, krema za zaglađivanje kože, krema protiv učinka narančine kore?

To su različiti pojmovi koji se odnose na različita djelovanja:

  • Mršavljenje: opći pojam
  • Čvrstoća: djelovanje na elastičnost i tonus kože
  • Protiv masnih jastučića: anticelulitno djelovanje
Zašto celulit žene zahvaća češće nego muškarce?

Celulit je posebna konfiguracija ženskog tkiva.

Reljefni izgled kože posljedica je prostorne konfiguracije režnjeva masnih stanica kod žena: njihove pregrade su okomite na površinu kože, dok su kod muškaraca kose i tako stvaraju manje jastučića na površini. Ženski hormoni također imaju važnu ulogu u metabolizmu lipida.

Kako optimizirati spomenute rezultate?

Šampon je potrebno nanijeti na sljedeći način:

Dobro navlažite vlasište. Stavite šampon na dlanove i raspodijelite ga po cijelom vlasištu. Jagodicama prstiju i laganim kružnim pokretima masirajte vlasište (nemojte trljati ni grepsti), a zatim kosu po dužini. Ostavite tu pjenu da stoji 2 do 3 minute, a zatim isperite mlakom vodom.

Kako razlikovati suhu od masne peruti?

Suha perut je bijele ili sivkaste boje i izgleda poput malih ljuskica koje padaju kao snijeg prilikom i najmanjeg četkanja, a javljaju se na suhim i normalnim vlasištima.

Masna perut je veća i međusobno se spaja sebumom koji služi kao ljepilo, a koji se nalazi na masnom vlasištu.

Nastaje li perut na isti način kod muškaraca i kod žena?

Da. Perut je prisutna kod približno 45% populacije, svih spolova i nacionalnosti

Ovisi li pojava peruti o dobi ili o nečem drugome?

Ne, ne ovisi o dobi. Naprotiv, vanjski čimbenici \endash stres, zagađenje...- ili unutarnji \endash problemi sa seborejom...- mogu ugroziti ravnotežu mikroba i ubrzati ciklus obnavljanja vlasišta što dovodi do nastanka peruti.

Postoje li faktori koji potiču pojavu peruti?

Više je mogućih uzroka: hormonalni poremećaj, stres, pretjerano znojenje, neodgovarajući ili preagresivni šamponi ili previše energično masiranje vlasišta, promjena temperature (osobito zimi kada smo često vani na hladnom, a zatim unutra na toplom).

Što je perut?

Perut je rezultat neuobičajene aktivnosti stanica derme na vlasištu, a izbacuju se njegovim »ljuštenjem«

Što uzrokuje perut?

Malassezia Ovalis je mikroorganizam iz obitelji kvasaca i predstavlja približno 45% mikroflore zdravog vlasišta.

Na nekim osobama taj kvasac se množi i uzrokuje imunu reakciju vlasišta. Ljuštenje kože na površini se ubrzava i dovodi do stvaranja peruti.

Zašto je uz perut vezan svrbež?

Perut uzrokuje iritaciju vlasišta. Ova osjetljivost vlasišta uzrokuje svrbež koji pojačava ovu pojavu. Treba ih dakle spriječiti kako bi se zaustavio čarobni krug njihovog širenja.

Sve dok se stanje peruti ne rješava u potpunosti, spirala se ne prekida i perut će se vratiti

Boja je postala ljubičasta

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja je previše crvena, narančasta, žuta

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja je previše svijetla

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja nije prekrila sijedu kosu

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja postaje siva, zelena, plava

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja se isprala

Kako bi se očuvao sjaj boje za kosu, treba upotrebljavati proizvode za kosu koji su specijalno formulirani za obojenu kosu/kosu s pramenovima kako bi se smanjilo negativno djelovanje okoliša (sunce, vjetar, svjetlost...)

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Boja se nije primila

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Imam tetovažu, mogu li bojati kosu?

Ako ste stavili kratkotrajnu tetovažu crnom kanom, moguće je da ste postali osjetljivi na P.P.D. Kako biste provjerili i saznali možete li bojiti kosu, obavezno napravite 48-satno alergijsko testiranje kože. (vidi uputstvo vašeg proizvoda za bojenje). Imate li sumnji, posavjetujte se s liječnikom.

Posljednjih je godina veliki broj alergijskih reakcija neopravdano pripisivan proizvodima za bojenje kose, a u stvari je do njih došlo uslijed jednog ili više kratkotrajnog tetoviranja crnom kanom.

Te tetovaže koje se koriste bez bilo kakve sanitarne kontrole, sadrže izrazito visok udio bojila P.P.D (parafenilendiamin), koji znatno prelazi prag dozvoljen za kozmetičke proizvode. Upotreba ovih tetovaža povećava opasnost od alergija na PPD.

Pojava neželjenih efekata na koži uslijed stavljanja kratkotrajnih tetovaža crnom kanom navela je francusku Agenciju za sanitarnu sigurnost proizvoda za zdravlje (Afssaps) da izda upozorenje. Ove prolazne tetovaže uzrokuju alergijske ekceme koji mogu u nekim slučajevima dovesti i do hospitalizacije.

Je li emulzija bitna?

Da i nemojte to zanemariti. Nakon vremena djelovanja i netom prije potpunog ispiranja boje, dodajte malo mlake vode i 2 minute laganim pokretima bez trljanja masirajte kako biste boju pretvorili u emulziju.

Ovom fazom se sprječava eventualno razlijevanje proizvoda po koži, fiksira se boja zatvaranjem površinskog sloja kose. Zatim dobro i obilno ispirite sve dok voda ne bude čista, a zatim nanesite završnu njegu koja se nalazi u kutiji.

Je li moguće istovremeno nanijeti trajnu boju i napraviti trajnu frizuru ili izravnati kosu?

Savjetujemo vam da prvo napravite trajnu ili ravnanje kose, a zatim pričekate petnaestak dana prije bojenja kose.

Želite li dodatne informacije, Centar za savjetovanje potrošača očekuje vaše pozive od ponedjeljka do petka, od 9h do 21 h na telefonu: 062 60 20 20 (cijena lokalnog poziva).

Je li moguće miješati proizvode za bojenje?

Ne preporučujemo to. Ne upuštajte se u miješanje više proizvoda kako biste personalizirali svoju boju, rezultat boje bi mogao biti neestetski. Neki međusobno kombinirani odsjaji mogli bi se neutralizirati i dati pogrešne odsjaje.

Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Kada pripremiti mješavinu?

Ako vaše pakiranje boje za kosu sadrži različite proizvode za miješanje, napravite to tik pred upotrebu, u protivnom će izgubiti svoju učinkovitost.

Nikako nemojte zaboraviti slomiti vrh aplikatora čim napravite mješavinu.

Kako ću znati kakve boje će biti moja kosa nakon bojenja?

Rezultat ovisi o vašoj prirodnoj boji i o vašim prethodnim bojenjima kose. Na svim našim kutijama s bojama za kosu nalazi se slika obojene kose u optimalnim uvjetima ovisno o nijansi i gore navedenim faktorima.

Kako da posvijetlim kosu?

Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Kako da prikrijem svoju sijedu kosu?

Neke boje za kosu su specijalno namijenjene prekrivanju sijede kose. Pažljivo pročitajte objašnjenja na kutijama proizvoda.

Na primjer, EXCELLENCE savršeno prekriva sijedu kosu, a CASTING CREME GLOSS se ne preporučuje ako imate više od 50% sijede kose.

Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9h do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Kako doći do proizvoda koji se više ne proizvode?

Razumijemo da želite ostati vjerni vašem proizvodu, ali nažalost svi proizvodi se ne proizvode stalno. Kako bismo vam pomogli da odaberete neki drugi proizvod naše marke, posjetite nas u trgovinama u središtu grada (Monoprix), Hipermarketima/Supermarketima ili u šoping centrima.

Kako biste ga zamijenili i želite li dodatna pojašnjenja, možete me kontaktirati kada vam to odgovara na telefon L'OREAL PARIS: 062 60 20 20 od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Kako izbjeći tragove boje na koži nakon nanošenja?

Nosite odgovarajuće rukavice koje se nalaze u kutiji s bojom za kosu. Ako se unatoč tome napravi mrlja, uklonite ju vatom namočenom u šampon.

Kako najbolje zadržati svoju boju?

Za očuvanje sjaja vaše kose, otkrijte proizvodni program za njegu ELVEVE COLOR VIVE i njegove proizvode specijalno formulirane za obojenu kosu/kosu s pramenovima: šamponi, balzami i kremaste maske.

Kako provjeriti imam li kožnu alergiju?

OVAJ PROIZVOD MOŽE IZAZVATI ALERGIJSKU REAKCIJU KOJA U NEKIM RIJETKIM SLUČAJEVIMA MOŽE BITI OZBILJNA. KAKO BISTE SPRIJEČILI OPASNOST OD ALERGIJSKE REAKCIJE, OBAVEZNO JE POŠTIVATI SLJEDEĆE UPUTE:

• NE UPOTREBLJAVAJTE:

- ako ste već imali reakciju na neki proizvod za bojenje.

- ako imate nadraženo ili oštećeno vlasište.

• TETOVIRANJE CRNOM KANOM: ako ste čak i samo jedanput napravili tetovažu crnom kanom, postoji opasnost da ste postali alergični, a da to ne znate. Ne upotrebljavajte ovaj proizvod ako 48 sati prije upotrebe proizvoda niste napravili alergijsko testiranje kože.


IZVOĐENJE ALERGIJSKOG TESTIRANJA KOŽE

• Skinite naušnice. Nanesite iza uha štapićem za uši dovoljnu količinu za prekrivanje površine veličine jednog novčića:

- Jednu kap "koncentrirane boje" a koja se nalazi u minitubi a. Kako bi se izbjeglo eventualno prljanje, vrlo pažljivo uzmite tu kap držeći otvor minitube okrenut prema gore i vrlo lagano pritišćući. Pažljivo zatvorite minitubu a.

- Malo "kreme za bojenje" koja se nalazi u većoj tubi, a koju treba nanijeti na isto mjesto kao i "koncentrat boje" a iz minitube a. Ponovno nanesite 2 ili 3 puta pustivši da se u međuvremenu osuši. Pažljivo zatvorite tubu s bojom za kosu.

• Pričekajte 48 sati bez pranja, pokrivanja ili dodirivanja.

U slučaju da u tom periodu ustanovite neuobičajene reakcije kao što je svrbež, crvenilo ili plikovi na testiranom području ili oko njega, NEMOJTE BOJITI KOSU

.
Kako ukloniti "izrast"?

Vrlo je jednostavno: trebate samo upotrijebiti istu boju koju ste već ranije koristili za bojenje vaše kose.

Vrlo pažljivo slijedite upute koje se nalaze u kutiji: kako nanositi proizvod na korijen i koliko vremena ostaviti da djeluje.

Koja je razlika između bojenja ton na ton i trajnog bojenja?
"

Boja Ton na Ton je blaga boja bez amonijaka. Ona ne posvjetljuje kosu, nego joj daje sjajne nijanse sa ili bez odsjaja u skladu s vašom prirodnom bojom. Boja Ton na Ton ispire se nakon 6 do 8 tjedana.

Trajna boja posvjetljuje, potamnjuje ili ističe prirodnu boju. Njome možete ili radikalno promijeniti boju više ili manje intenzivnim bojama ili postići boju sličnu vašoj prirodnoj boji. Trajna boja se ne ispire, a izrast se mora održavati svakih 4 do 6 tjedana.

Koje su mjere opreza pri upotrebi?

Prije svega, nemojte upotrebljavati ako ste alergični ili ako ste imali kakve kožne reakcije, kontaktirajte svog liječnika.

Svi naši proizvodi za bojenje namijenjeni su točno određenoj upotrebi. Poštujte način upotrebe. Imajte na umu:

\bullet da nosite odgovarajuće rukavice,

\bullet da ne nanosite na nadraženo ili osjetljivo vlasište,

\bullet da ne upotrebljavate za bojenje trepavica, obrva, dlačica na licu,

\bullet da ne upotrebljavate za izbjeljivanje dlačica na tijelu

:

\bullet da izbjegavate dodir proizvoda s očima, u protivnom ga odmah isperite vodom ili odgovarajućim oftalmološkim proizvodom.


Ako imate dugu ili vrlo kratku kosu:

\bullet u slučaju duge kose bit će vam potrebne dvije kutije boje za kosu kako bi se olakšala raspodjela proizvoda i dobro prožimanje cijele kose bojom.

\bullet Ako imate jako kratku kosu i ako vam ostane proizvoda za bojenje, nikako ga nemojte čuvati za slijedeći put. Proizvod se ni u kojem slučaju ne smije čuvati jer neće zadržati svoje kvalitete.

Koji proizvod upotrijebiti?

Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Koji su korisni savjeti?

Za svaku vrstu boje za kosu potrebno je određeno znanje kako bi se postigao njegovan i estetski lijep rezultat. Evo nekoliko trikova koje nikada ne smijete zaboraviti prilikom nanošenja proizvoda za bojenje:

• Ako imate puno sijede kose, započnite s nanošenjem proizvoda tamo gdje je sijeda kosa najbrojnija

• Ako vam frizura otkriva potiljak, ne zaboravite popraviti boju na tom mjestu. Žene to često zaboravljaju

• Ako imate dugu kosu, dobro utrljajte proizvod po cijeloj duljini kose kako biste dobili jednoliku boju.

Koju boju odabrati?

Ako je vaša kosa potpuno prirodna, a ne možete se odlučiti između dvije nijanse, odaberite svjetliju nijansu. Uvijek je lakše potamniti ako vam se kosa čini presvijetla

Koliko vremena treba proteći između dva bojenja kose?

Ako upotrebljavate direktnu boju za kosu (grupa I): možete ju ponovno nanijeti 6 do 8 pranja kose nakon prvog nanošenja.

Ako upotrebljavate boju za kosu Ton na Ton (grupa II): Savjetuje se ponovno nanošenje nakon otprilike 6 do 8 tjedana kako bi se oživio sjaj boje.

Ako upotrebljavate trajnu boju za kosu (grupa III): ponovno nanošenje bit će potrebno kada se na vlasištu pojavi vaša prirodna boja, kada kosa izraste ili pričekajte otprilike 4 do 6 tjedana između dva nanošenja.

U posljednja dva slučaja potrebno je slijediti poseban način upotrebe za već bojenu kosu, "održavanje boje".

Kosa mi je pretamna

Kako bismo vam ponudili personalizirano rješenje, kontaktirajte nas telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 1 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Mogu li pomoću vaših proizvoda bojati samo kosu?

Boje za kosu, koja god bila njihova klasifikacija, isključivo su namijenjene bojenju kose. Nisu formulirane za bojenje dlaka na tijelu i ne smiju doći u dodir sa sluznicom (oči, usne ili spolni organi).

Mogu li upotrebljavati vaš proizvod nanošenjem na drugu boju?

Naše boje su kompatibilne s puno različitih proizvoda. Ipak, kako bismo bili sigurni da ćete postići željeni rezultat, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Može li bojenje imati utjecaj na padanje kose?

Apsolutno ne. Padanje kose je uglavnom vezano s unutarnjim smetnjama u organizmu (hormonalne promjene, pomanjkanje u prehrani, preveliki umor, uzimanje lijekova) i odnosi se na pupilu vlasi koja se nalazi u vlasištu.

Boja djeluje samo na vidljivi dio vlasi, tj. vlakno.

Može li jedna boja posvijetliti drugu?

Ne. Za prosvjetljivanje boje potrebno je prvo napraviti izbjeljivanje kako bi se skinula boja s obojene kose, a zatim nanijeti novu nijansu.

Na vaše pitanje potreban je vrlo personalizirani odgovor te ga je iz tog razloga vrlo teško dati pisanim putem.

Izbjeljivanje je vrlo tehnički postupak, mora se izvesti u najboljim mogućim uvjetima kako bi se dobila »baza za izbjeljivanje« koja u potpunosti odgovara odabranoj boji.

Iz tog razloga potrebno je napraviti kompletnu dijagnostiku vašeg dosadašnjeg bojenja kose i vaših želja, kako bi se zatim mogao dati najbolji mogući odgovor. Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Može li se boja upotrebljavati na sasvim izblijedjeloj/ posvjetljeloj kosi?

Naše boje su kompatibilne s puno različitih proizvoda. Ipak, kako bismo bili sigurni da ćete postići željeni rezultat, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Može li se kosa bojiti u trudnoći?

Molim vas da potražite savjet svog liječnika, želite li obojiti kosu za vrijeme trudnoće i/ili dojenja.

Ukoliko vam on dopusti bojenje, morat ćete napraviti sigurnosno testiranje.


48-satno alergijsko testiranje kože


Iako su izrazito rijetke, prema podacima službi za kontrolu kozmetičkih proizvoda, reakcije na boje za kosu uočene su kod vrlo malog broja potrošača (otprilike jedan na milijun prodanih proizvoda).

Sustavno alergijsko testiranje kože, izvedeno 48 sati prije svake upotrebe proizvoda, omogućuje otkrivanje eventualnih reakcija na proizvod.

L'OREAL PARIS obavještava svoje potrošače o potrebi obaveznog izvođenja ovog testiranja radi mjere opreza pomoću žutog trokuta na prednjoj strani pakiranja, popraćeno napomenom: «BOJENJE MOŽE IZAZVATI ALERGIJSKU REAKCIJU/VAŽNO: POŠTUJTE UPUTE ZA UPOTREBU».

Kompletan opis testiranja naveden je sa strane pakiranja, kao i na informativnom listiću u kutiji.

Želite li dodatne informacije, Centar za savjetovanje potrošača očekuje vaše pozive od ponedjeljka do petka, od 9h do 21 h na telefonu: 062 60 20 20 (cijena lokalnog poziva).

Može li se proizvod nanijeti odmah nakon kupnje?

Ne. Proizvod može izazvati alergijsku reakciju koja, u nekim rijetkim slučajevima, može biti ozbiljna. Napravite test osjetljivosti 48 sati prije svake upotrebe boje za kosu (vidi upute).

Može li se proizvod za njegu nakon bojenja kupiti odvojeno od kompleta?

Ova njega se prodaje samo u kutiji boje za kosu. Upotrebljava se na dan bojenja kose kako bi se zatvorio površinski sloj i omogućilo bolje fiksiranje boje.

Preporučujem vam da za održavanje svoje boje upotrebljavate proizvode koji su specijalno osmišljeni za obojanu kosu. Šampon koji tretira kapilarna vlakna, štiti vašu kosu i dugotrajno čuva boju. Balzam koji savršeno raščešljava kosu ili zaštitna maska koja obnavlja vrhove kose.

Želite li dodatna pojašnjenja, možete me kontaktirati kada vam to odgovara na telefon:Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana)

(Cijena lokalnog poziva)

Možemo li nakon miješanja sačuvati proizvod?

Ne. Nakon što napravite mješavinu, odmah i bez čekanja slomite vrh koji se perforiran i započnite s nanošenjem. Bacite bočicu odmah nakon nanošenja, čak i ako vam ostane proizvoda.

Ne mogu naći svoju nijansu

Budući da svaka trgovina sama upravlja narudžbama i zalihama, savjetujemo vam da se raspitate kod voditelja odjela koji će vas najbolje informirati o budućoj raspoloživosti vašeg proizvoda.

Nosite li naočale?

Proizvodi za bojenje mogu obojiti sljepoočnice. Jednostavno ih zaštitite prozirnom kuhinjskom folijom!

Ako vam nije pri ruci, stavite ljepljivu traku na sljepoočnice ili, ako nemate ni to, premažite ih uljem ili nekim masnim proizvodom koji će biti nepropustan na proizvod za bojenje. Ili bi pak bilo najbolje staviti stari par naočala kojih vam nije šteta!

Oštećuje li bojenje kosu?

Ne. Ako poštujete vrijeme djelovanja i preporuke za upotrebu. Preporučujemo vam ipak da ne mijenjate radikalno boju postupcima prečestih skidanja boje jer kosa koja je postala osjetljiva gubi svoj sjaj i može reagirati drugačije na boju, ne dajući vam očekivani rezultat.

Kako biste očuvali meku i sjajnu kosu, L'OREAL Paris je osmislio formule koje brinu o kosi čuvajući njezinu snagu i sjaj.

Stavila sam kanu na kosu: mogu li nanijeti boju?

Ne preporučuje se bojenje kose prije ili nakon nanošenja kane, boje s metalnim solima ili pak progresivne boje na kosu.

Naime, ti proizvodi sadrže aktivne djelatne tvari koje nisu kompatibilne s bojom s oksidacijom pa bi ta dva proizvoda zajedno mogla učiniti vašu kosu lomljivom i/ili oštetiti stanje vašeg vlasišta.

Jedino rješenje je pričekati da vaša kosa potpuno izraste ili da se dijelovi kose koji su obojani kanom, metalnim solima ili progresivnom bojom za kosu ošišaju. Zatim ćete moći, na kosu koja je ponovno potpuno prirodna, nanijeti željenu boju za kosu.

Što da učinim ako proizvod za bojenje dođe u kontakt s očima?

Odmah vodom obilno isperite oči. Ako nosite kontaktne leće, izvadite ih prije obilnog ispiranja očiju vodom.

Što je to boja ton na ton?

Trajna, ali bez učinka vidljivih »korijena« nudi vam idealan kompromis između privremenog i konačnog. Žene ju koriste kako bi kosi pružile sjaj i punoću, kako bi ju uljepšale nekim odsjajem, te kako bi prekrile sijedu kosu, a da pritom ne izgube prirodnu boju kose.


Sjajne nijanse koje prekrivaju prve sijede vlasi!


\bullet Podiže zagasite nijanse,

\bullet Sprječava efekt vidljivih »korijena«,

\bullet Daje trajni odsjaj izvornoj boji,

\bullet Prekriva do 50% sijede kose,

\bullet Skladno se stapa s frizurom.


Načelo: To je boja za kosu s oksidacijom, bez amonijaka, formulirana s alkalnom djelatnom tvari i vrlo laganim, blago koncentriranim, peroksidom.

Ona sadrži prethodnike boje koji se mijenjaju u obojane spojeve u dodiru s peroksidom. Dobivena bojila ne mijenjaju prirodne pigmente kose, ulaze u unutrašnjost vlasi, ali ne idu sve do srži vlakna kose.


Rezultat boje? Tehnologija ton na ton boji kosu koja traje 6 do 8 tjedana. Najveća prednost: nema naglašenog efekta vidljivih »korijena« jer se ostaje kod nijanse slične njezinoj prirodnoj bazi.

S bojom ton na ton dobiva se nijansa koja je slična njezinoj prirodnoj bazi ili je od nje malo tamnija, ali se njome ne može posvijetliti kosa.


Za koga? Boja ton na ton privlači prije svega osobe između 30-49 godina koju ju koriste za prekrivanje prvih sijedih vlasi, bez radikalnog mijenjanja njihove prirodne boje kose.

Osim toga, ona osvaja teren i stalno dobiva nove potrošačice, osobito one mlađe od 20 godina koje prvenstveno traže nijanse s odsjajima koji traju i ističu se.


Napomena: Njome se ne može radikalno promijeniti nijansa ili posvjetliti kosa, niti se može prekriti više od 50% sijede kose.

Što je to privremena boja za kosu?

Nijedna tehnologija ne nudi toliko slobode. Namijenjena je prirodnoj kosi, potpuno slobodno omata vlasi laganim ili intenzivnim odsjajima. Vrlo jednostavan način da promijenite svoj izgled, bez puno truda!


• Bez peroksida,

• Bez amonijaka,

• Ispire se nakon nekoliko pranja kose.


Načelo: Privremena ili direktna boja za kosu djeluje poput »gvaša« na prirodnu boju kose.

Bez peroksida i amonijaka, njezina formula sadrži spoj direktnih proizvoda za bojenje "spremnih za nanošenje". Već napravljena u bočici ili tubi, boja se nanosi na površinu kapilarnih vlakana bez mijenjanja prirodnih pigmenata melanina.


Rezultat boje? Ona ističe prirodne nijanse živih odsjaja, lagane ili vrlo intenzivne. Trebate samo odabrati nijansu sličnu prirodnoj boji kose ili malo tamniju. Boja se vrlo ravnomjerno ispire s pranjem kose. Postupno se vraća izvorna boja, netaknuta.

Za koga? Direktna boja za kosu je namijenjena uglavnom mladim ženama koje tek počinju bojati kosu. To je boja za kosu bez ograničenja, zavodljivih nijansi i za koju je potrebno tako malo truda.

Napomena: Njome se kosa ne može posvijetliti kosa niti se može prekriti sijeda kosa.

Što je trajna boja za kosu?

To je velika igra bojom! Ona ispunjava sve vaše želje: od lagane transformacije do prave metamorfoze. Samo trajna boja omogućuje toliko poteza: bojenje, posvjetljivanje kose, malo ili intenzivno, ali dugotrajno, te brzo prekrivanje najvećeg dijela sijede kose čistom bojom.


Boje za tamnjenje, posvjetljivanje...trajno!


• Može prekriti do 100% sijede kose,

• Ispunjava sve želje za bojama i odsjajima,

• Potrebno joj je održavanje.


Načelo: To je jedina tehnologija istinskog proizvoda "2 u 1": posvijetliti radi boljeg bojenja u željenu nijansu. Ona uvijek aktivira peroksid oksidiranu vodu), amonijak i prethodnike boje, male bezbojne molekule koje će međusobno reagirati i, s peroksidom u kosi, pretvorit će se u bojila.

• Formula djeluje na površinski sloj kose i mijenja prirodne pigmente melanina u molekule topive u vodi.

• Pod učinkom amonijaka, peroksid oslobađa kisik koji transformira prethodnike boje u bojila u unutrašnjosti vlasi. Površinski sloj se zatvara, obojeni pigmenti ostaju zatvoreni u srži vlakna kose.


Rezultat boje? Trajna boja zaista omogućuje bojenje kose po svojoj volji, u bilo koju nijansu: svjetliju, u istom tonu, tamniju, s odsjajima. To je jedina boja koja može prekriti do 100% sijede kose.

Njezino djelovanje je najtrajnije moguće: to je konačna boja jer mijenja izvornu nijansu. Djelovanje prestaje jedino rastom kose, u obliku vidljivih »korijena«. Doista, više ili manje naglašeni »korijeni« ovisno o odabranoj nijansi (sličnoj ili ne prirodnoj bazi) i postotak sijede kose. Održavanje je jednostavno: potrebno je samo ponoviti bojenje svakih 4-6 tjedana.


Za koga? Za sve one koje vole boju, a većinom za one koje žele prekriti sijedu kosu. Ali također i za sve mlađe žene koje traže veliku raznolikost nijansi.

Napomena: Efekt vidljivih »korijena« ne može se izbjeći

Treba li oprati kosu?

Sve ovisi o vrsti boje. Trajna boja i boja Ton na Ton nanosi se uvijek prije pranja kose. Sebum štiti vlasište i vlakna kose.

Direktna boja za kosu, naprotiv, nanosi se na čistu i ručnikom prosušenu kosu kako bi se izbjeglo prvo pranje kose (direktna boja za kosu ublažava se pranjem).

Treba li strogo poštivati preporučenu stanku?

Da. Vrijeme djelovanja (nakon nanošenja cijelog proizvoda po kosi) ne smije ni u kojem slučaju biti duže ili kraće od vremena djelovanja navedenog u uputama proizvoda jer je svaka formula osmišljena tako da djeluje u određenom vremenu djelovanja. Beskorisno je ostaviti boju na kosi dulje od navedenog vremena jer pigmenti za boju neće više djelovati.

Ostavite li boju da djeluje kraće, nećete omogućiti pigmentima za boju da se pravilno razviju.

Trebam savjet da bih popravila rezultat bojenja kose

Kako bih vam dao personalizirano rješenje, kontaktirajte me telefonom u Centar za savjetovanje potrošača: Od ponedjeljka do petka, od 9 do 21 h (osim blagdana) - (Cijena lokalnog poziva).

Već sam bojala kosu, no nikada nije bilo alergijskih reakcija. Trebam li, unatoč tome, napraviti alergijski test za kožu?

Da, uvijek morate napraviti alergijsko testiranje kože 48 sati prije nanošenja boje za kosu kako biste bili sigurni da niste razvili osjetljivost na neki od sastojaka, nakon dosadašnjih nanošenja (vidi upute).

Zašto stavljamo rukavice?

Morate nositi odgovarajuće rukavice, u protivnom bi vam se mogli obojiti nokti. Sve naše boje za kosu se isporučuju s rukavicama u svakoj kutiji.

Registriraj se

Ukoliko ste već registrirani, prijavite se u donjem polju :

Naše obavijesti

Hvala što ste ukinuli slanje naših obavijesti

Zaboravili ste lozinku ?

Unesite svoju adresu e-pošte u donje polje i poslat ćemo vam lozinku.

Pošaljite prijatelju (prijateljici)

Adresa e-pošte koju ste ostavili koristit će se samo za slanje traženog članka i neće se sačuvati.

Slanje

Pretplatite se na naše obavijesti

Upišite se kako biste primali L'Oréalove obavijesti: prepune informacija o trenutačnim trendovima, novim proizvodima o kojima se govori, uz posebne ponude, promotivne akcije, savjete stručnjaka i mnoga druga iznenađenja !

Registracija

Da biste prestali primati
L'Oréalove obavijesti, kliknite ovdje.

Trebate savjet ?